Mörkret i Paradiset

Ett skräckfyllt figurspel som utspelar sig i Lund år 1922.

Den tekniska utvecklingen under 1800 och 1900-talet är svindlande. Storbritannien är ledande men snart skördar även Sverige kapitalismen- och industrialiseringens frukt. Det är år 1922 och invånarna i Lund ser den första telefonkatalogen göra sin entré, kloaksystemet utökas och staden får ett elverk. För att hantera expansionen införlivar Lund mark utanför vallarna. Lund 1922 är en stad i förändring. I Lund är kyrkan är stark, universitet expanderar och lasarettet växer.

För gemene man i Lund är överskuggar den snabba tekniska utvecklingen de små långsamma skiftningarna. De vanliga Lundensarna ser inte att lasarettets huvudbyggnad ändrat form, ljuset från orangeriet har en udda ton och den anatomiska teatern är igenbommad. Människor i Lund märker inte de långsamma skiftningarna i färg, form och ljud. De är upptagna med att diskutera de senaste nyheterna från Storbritannien och de tekniska landvinningar som nått Stockholm.

Men alla i Lund är inte vanliga människor. Några ser de små förändringarna och förstår att mörkret finns här i Sverige och Skåne. Några av dessa exceptionella, men problematiska, individer har samlats i sällskap. De inser att det finns ett mörkret manifesteras på lasarettsområdet Paradislyckan och har beslutat sig för att något behöver göras. Trots att dessa sällskaps motiv är olika har de alla samma mål; att stå alla mot mörkret för mänsklighetens skull.

Välkomna till Mörkret i Paradiset!

Spelet använder sig av reglerna från The Silver Bayonet av Joseph A. McCullough.

Arrangörer: Peter Svärd och Johan Toresson.

Detta är ett arrangemang som spelas på konventsdelen av Lund 1922 (https://lund1922.se/konvent/).

Ingen föranmälan krävs, kom förbi och häng med oss och spela om det finns plats.