Rollspelsklubben

Rollspelsklubben är en inkluderande rollspelsträff där både nybörjare och erfarna spelare välkomnas för att spela, träffa likasinnade och umgås. Spelledare och grupper kommer att samlas för att spela oneshots och kampanjer.

Det är öppet för både dig som är nybörjare och dig som är erfaren. Eventet är till för dig att både spela med och träffa andra som är intresserade av rollspel. Att bara komma och hänga är såklart en möjlighet också.

Vill du spela ett specifikt system eller har du ett scenario du haft ögonen på? Vill du hitta en ny grupp att spela en kampanj med? Ser du fram emot att spelleda eller vill du ha tips och råd? Prata om det på Lunds Spelfestival Discord!

För spelledare

Har du ett äventyr/spel du vill prova? Vill du ha ett rum för din spelgrupp eller vill du bara hjälpa till genom att vara spelledare?

Intresseanmälan för spelledare hittar du här! Formulär

För fler frågor kontakta oss på info@lundsspelfestival.se eller skicka ett meddelande på Lunds Spelfestival Discord.

För spelare

Rollspelsklubben är öppen för alla, nybörjare som erfarna. Kom själv, med en vän eller kanske hela din spelgrupp.

Spelledare anmäler hur många spelare de planerar för. Ofta kan man få plats med någon spelare till utöver detta. Grupper som spelar kampanjer bjuds in att ha platser för gästspelare.
Vi för ingen anmälan på förhand, istället är det först till kvarn.

På plats kommer det finnas en kort presentation av de scenarion som kommer att spelas. Där finns info om vilken målgrupp som bjuds in och hur många platser som finns tillgängliga.

Praktiska saker

Lunds Spelfestival står för lokal och en del utrustning.
Information om lokal och vad som finns tillgängligt nämns i respektive event i kalendern. Säkehetsverktyg, tärningar och penna och papper tillhandahålls för samtliga grupper.

Det finns ett utbud av böcker, onepage-rollspel och startkit som finns på plats. Tillgång till dessa löses enklast genom meddelanden på info@lundsspelfestival.se eller via Lunds Spelfestival Discord.

Ta gärna med det som får dig att blir inspirerad och engagerad för att spela! Böcker, rekvisita eller dina favorittärningar.

Trygghet och rollspel

Vi har alla våra gränser för vad vi vill se, höra eller uppleva och detta måste respekteras av alla även i rollspel. Det kan bero på fobier eller saker man vill ta avstånd ifrån. För att alla ska känna sig trygga och bekväma är det bra om alla funderat igenom om det finns saker man inte vill komma i kontakt med. Spelledare bör informera om sånt som kan upplevas som obehagligt eller stötande finns i deras spel.

Trygghetsverktygen vi presenterar är en inbjudan för alla att tänka på vad de vill få ut av rollspel och vad som bör undvikas eller ha ett samtal om. ttrpgsafetytoolkit.com är ett urval av de många verktyg som utvecklats och används av rollspelare och vi ber alla spelledare att ha ett kort samtal kring detta innan spel påbörjas.

Vi ses på Rollspelsklubben!